onsdag 14 januari 2009

Demonstrationer i Riga, Lettland. Änligen!

Idag har vi fått rapporter om att mer än 10 000 personer demonstrerade i Riga mot den sittande regeringen och krävde deras avgång. Tyvärr speglar de flesta media bilden av den lilla gruppen som tyvärr förstörde en annars fredlig men välmotiverad demonstration.

Faktum är att vår svenska regering har varit en stor anhängare av den väg som den lettiska regeringen valt att försöka lösa krisen genom. Det allvarliga i situationen är att man hur enkelt som helst bara går in och hävdar och ser till att offentliganställda ska skära ner sina löner. Vad har de som redan sitter på kapitalet gjort för att få landet på rätt kurs igen kan man ju undra.

Det gläder mig att så mycket människor nu kommer ut på gatorna och säger ifrån mot denna vansinnes politik som lägger krisens skuld på löntagarna i den offentliga sektorn. Det är på tiden att den neoliberala idéverkstan får skörda vad de har uppnått i sin hyperliberala plantskola.
Det går inte att köra efter deras modell, tillslut kollapsar den och man får folket emot sig och då gör man misstaget att häva skulden på de offentliga anställda som ska betala de feta plånböckernas och herrarnas fest som pågått under de senaste åren.

Nej, en ny regering med sunda fördelningspolitiska idéer är ett bra recept och det kommer folket att tvinga fram till slut. GO Latvian Workers, GO !

1 kommentar:

  1. Att protestera på gatorna mot en regering som skjuter landet i sank,,,,Att gemensamt visa sin protest och frustration över ett spel som inte äger någon vinnare bland dem som redan betalar det pris som de "bemedlade" vägrar att ta del av??? Tål att tänkas på Sverige!

    Därför instämmer jag: GO Latvian workers GO!!!!

    / E.T

    SvaraRadera