torsdag 8 januari 2009

Israels folkmord måste få ett stop, Världssamfundet måste agera!




Först en lite reflektion:
Idag läste jag i Metro ett citat av Göran Hägglund – ”Jag är lite så där som en schweizisk fickkniv” då han ska förklara hur han är själv är som politiker. En riktigt finurlig syn på sig själv kan tyckas om man inte provat dessa arméknivar som har det mesta men egentligen inte duger till något ;-)

Israels folkrensning i Palestina bemöts inte tillräckligt, EU är förvirrat, USA väntar på Obama och tyvärr köper man Israels 3 timmars eldupphör per dag allt för lätt, det krävs mer.
Båda parter måste komma till sanns och närma sig men först och främst måste Israel sätta halt på sitt militära övervåld som skövlar oskyldiga barns och civilas liv. Bara att gå in och attackera en FN skola som de gjorde och också attackera marknader och moskéer tycker jag visar att Israel är inne på ett regelrätt folkmord och det kan inte tolereras av världssamfundet, aldrig.

För ett par månader sedan fick jag tag på en presentation som visar på hur man successivt och raffinerat inringat palestinier på västbanken (jag ska försöka bilägga den här). Det många glömmer bort är vilken effekt som dessa avspärrningar och murar i verkligheten har på befolkningen. De kan inte ta sig från sina hem till arbetet, skolan, sjukvård eller inte heller utföra så enkla sysslor som att handla utan att det tar timmar att ta sig från A till B. I detta gror och växer en otrolig frustration och den kommer att leda till ännu mer ilska och uppgivenhet. När alla andra hopp har försvunnit kan vi tyvärr se att det finns de som utan att frukta anmäler sig själva som självmordsbombare eller låter sig rekryteras till militära grupper. Att slå murar och staket och kontrollposter runt en hel befolkning föder och göder de hopplösa uttryckens lösningar, tyvärr besannas tesen om att våld föder våld.

Världssamfundet måste få ett stopp på denna massaker och parterna måste ta sitt förnuft till fånga, de som lägger ner först är hjältarna.

Jag uppmanar alla att delta i protesterna mot Israels övervåld mot Gaza och palestinierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar